HTML

Kövess Twitteren!

Nincs megjeleníthető elem

Ász magas. Jó.

Kis pókeres blogozósdi

Linkblog

Machopoker

Nincs megjeleníthető elem

2010.01.03. 19:06 chek

2009

Címkék: info bankroll élő cg

Grabo kollega szerint minden évet össze lehet foglalni, hogy minek az éve volt. Sokat gondolkodtam, de nem találtam megfelelőbbet számomra, úgyhogy nálam 2009 a póker éve lett. Ez volt az az év, amikor igazán elkezdtem foglalkozni a pokival. Iszonyat sokat tanultam és minél többet okosodtam, annál jobban jöttem arra rá, hogy mennyi mindent nem tudok. 

2009-ben kezdtem el igazán foglalkozni a cash game-mel. Elején persze simán csődöltem egy mini bankrollt, azt se tudtam mi fán terem... Aztán újra depositoltam, de mivel nem megélhetésnek számított sokkal inkább szórakozás, melynél örültem, ha nem mellesleg nyerek is, nem figyeltem annyira oda a BRM-re, induló stratégiákra, nem tudtam még mi fán terem a HUD. Ettől függetlenül szépen utalgattam ki magamnak, de végül egy nagyobb kiutalásnál nem hagytam benn csak 100USD-t, amit elbohóckodtam sng-ken, tornákon, cash-en...

Élő versenyek terén nagyon meg vagyok elégedve, vastag plusszban zártam. Odaértem FT-kre, HU-oltam, shippeltem párat.

Pár hónapja ugye depositoltam Everestre, ami, eddig nagyon +EV-nek tűnik. NL10-en kezdtem majd gyorsan ugrottam NL25-re (nem volt meg rá a br rendesen...). Sikerült felkószálnom olyan 1000$-ig, de ez egy lélektani határ volt. Sajnos elkaptam egy nagyon rossz szériát, és mivel rendesen a BR-em nem volt meg, nem viselte jól ezt a downswinget.

Kezdődött minden elölről. Újra NL10 majd megint feljebbmentem NL25-re. A bankrollom megintcsak nem volt meg, de a mezőny parádés. Úgy voltam, hogy ha sikerül elkapni egy jó kis upswinget megragadhatok erős BR-rel a szinten. Megint 1000$-ig sikerült felkúszni, iszonyat jó winrate-tel, ráadásul teljesen EV-n játszottam. Elkezdtem kacérkodni a gondolattal, mi lenne NL50-en (pár asztalra be-be ültem már)? 20BI-em lett volna NL50-re, ami egyáltalán nem elég:) A játék képe kicsit változott NL25 után. NL5-NL25-ig kis túlzással mondhatom, hogy ugyanolyan játék megy. NL50-en sokkal több squeeze, light4bet volt. Nagy volt a kockázat, mert, ha downswinggel kezdek szopodáré van. 

Hát volt is szopórollerezés. Jöttek a badbeatek nem nyertem meg a coinflippeket, nem jött le egy combo draw se, pikkpakk elpumpáltam 8BI-t. Nem lett volna ezzel gond, ha megvan a rollom hozzá:) Utána visszaléptem NL25-re, de pár asztalt megnyitottam NL50-en, ahol fishyk ültek. Nem sült el jól a dolog, ráadásul a végén kicsit tilteltem is...

Úgyhogy most megint ott állok, ahol a part szakad. De ez a kis hullámvasutazás megtanított, arra, hogy nagyon fontos a bankroll management. Hiába lehet meg az edge-ünk a játékosokon, ha a rollunk nem bírja a mákolást. Márpedig én többet nem szeretnék sehova se depositolni.

Most jelenleg NL25-ön játszom, próbálok újra megerősödni. Átnéztem többszáz handet, bukó szituációkat, kerestem a leakeket. Úgy fest használtat az utóbbi session-ök jól sikerültek, újra közelítek a négy számjegyű rollhoz.

Tehát az én fogadalmaim 2010-re póker ügyileg:

  • 2500$ -os roll alatt nem nyitok meg egy NL50 asztalt sem
  • Nem callolgatom kősziklák 3betjeit oop suited connectorokal bízva a csodában
  • Flop full alatt nem slowplay-elek
  • 4BI bukónál megszakítom a sessiont, kicsit pihenek, átnézem a handeket.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aszmagas.blog.hu/api/trackback/id/tr401642716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daviedoo 2010.01.03. 20:55:55

fogadalmak 2009re?:) azzal kicsit elkéstél nem?:D:D

daviedoo 2010.01.03. 21:35:17

félretéve a kötekedést Everest tényleg parádé! Eddig nekem is jo a benyomásom, és könyörögve kérlek h a HHidat küldd el hasznos lenne:D

kösz

chek 2010.01.04. 10:45:05

@daviedoo: javítottam a dátumot, thx :)

Jágó · http://darkpoker.blog.hu 2010.02.08. 00:28:50

"Flop full alatt nem slowplay-elek." No azt nem is szabad szerintem sem, főleg online. Mondjuk én a set-ekkel is biztonságban érzem magam. Sikeresebb 2010-et kívánok! Lélektani határ nálam is szokott jelentkezni +-100 dodós számlaváltozásoknál.

ADM 2010.04.26. 21:50:51

Mi a szitu chek?
Postokat követel a nép! :)
jó lapjárást!
süti beállítások módosítása